Roolipelitiedotus

Yhteinen suomalaisen roolipeliskenen tiedotuskanava

Poimintoja roolipeliskenestä

Itselläni on ollut viime aikoina sen verran paljon kiireitä, etten ole ehtinyt kirjoittamaan Roolipelitiedotuksen uutisia niin usein kuin olisin halunnut. Siksi tähän kootut uutissähkeet ovat aika sekalaista joukkoa; kukin on kiinnostava itsessään, mutta koska aika kuluu, niin niputan ne tähän samaan blogaukseen.

  • Näyttelijä Vin Diesel tunnetaan D&D-fanina ja niinpä hän päätyi hiljattain julkiseen pelipöytäänkin. Jos kiinnostaa nähdä, miten Vin pelaa, niin tästä Geek & Sundryn jaksosta se selviää. Tutulta pelinjohtajan vetämältä spektaakkeliviihteeltä tuo minun silmääni näyttää.
  • Mike Tresca väsäsi viime kuussa mielenkiintoisen artikkelin miniatyyripelaamisen tulevaisuudesta, kun 3D-tulostimet ovat kohta jokaisen kotitalouden peruskalustoa. Tähän saakka alan jättiläiset Games Workshop ja Wizards of the Coast ovat onnistuneet puolustamaan saavutettua asemaansa, mutta tilanne voi hyvinkin muuttua lähitulevaisuudessa.
  • Foorumiroolipelaamista käsittelevän Mustesoihtu-blogin ylläpitäjä Acha kirjoitteli hiljattain näkemyksiään hyvästä peliviestistä. Tuo teksti toimii hyvänä selontekona sille, miten foorumiroolipelejä pelataan. Kuten kuvitella saattaa, improvisointiin ja pelimaailman yksityiskohtien kuvaamiseen kannustetaan useampaan kertaan.
  • Aino Harvola laittoi Nörttitytöt-blogiin raportin Masters of the Universe -sarjaan perustuvasta larpista. Raportin pääpaino on pelin juonenkuvauksessa, mutta tekstissä sivutaan myös ratakiskotetun larppaamisen haasteita.
  • Ilmari Kaven haastatteli roolipelisuunnittelija Miska Fredmania (Ironspine) Limun ropellukset -blogiinsa. Miska käy läpi roolipeliharrastuksensa historiaa ja kertoo näkemyksiään roolipelien suunnittelusta.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: