Roolipelitiedotus

Yhteinen suomalaisen roolipeliskenen tiedotuskanava

Roolipelimateriaalia

Sami Koponen 24.1.2010
päivitetty 24.8.2015

Kotimainen roolipeliskene on vuosien varrella tuottanut valtavat määrät erilaista roolipelaamiseen liittyvää tekstimateriaalia. Internet on mahdollistanut tällaisen materiaalin vaivattoman julkaisemisen, mutta samalla se on tarkoittanut materiaalin hukkumista internetin unholaan. Niinpä tälle sivulle on koottu linkkejä tuohon ilmaisen materiaalin paljouteen.

Jos etsii materiaalia tai tietoa viime vuosina julkaistuista peleistä, kannattaa kääntyä ensisijaisesti pelin kotisivujen puoleen. Täältä löytyy pääasiassa epävirallista harrastajien tekemää materiaalia.

[Jos sivuilta ei tunnu löytyvän sitä superhyvää artikkelia / materiaalia, jonka tiedät olevan olemassa, niin laitapa kommenttia yhteydenottosivun kautta. Lisään siitä sitten linkin muiden joukkoon.]

Suomenkieliset roolipelit

Kotimaiset roolipelit ovat kotimaisen skenen keskeistä sisältöä. Tämän linkin takaa löydät lyhyet esittelyt kaikista saatavilla olevista suomi-peleistä ja linkit pelien kotisivulle.

Kotimaiset ilmaiset roolipelit ja lisämateriaali

Suomessa on julkaistu vuosien saatossa puoli tusinaa täysiveristä roolipeliä ilmaisena PDF:nä. Ne löytyvät täältä, samoin kuin kaikenlainen kotimaisin voimin eri roolipeleihin tehty lisämateriaali.

Blogosfääri

Moni suomalainenkin roolipelaaja pitää roolipeliasiaan keskittyvää blogia. Lue muiden ajatuksia tai osallistu itsekin! Blogiluettelo löytyy tämän linkin takaa.

Peliseuraa

Roolipelaamiseen tarvitaan ennen muuta pelikavereita. Tälle sivulle on koottu kotimaisten roolipeliyhdistysten yhteystietoja, joiden kautta voi kalastella peliseuraa omalta paikkakunnaltaan.

Advertisement
%d bloggaajaa tykkää tästä: