Roolipelitiedotus

Yhteinen suomalaisen roolipeliskenen tiedotuskanava

Jason Morningstar Ropeconiin

Toukokuisen Ropeconin toinen kunniavieras (ks. ensimmäinen) on Bully Pulpit Games -firman roolipelisuunnittelija Jason Morningstar.

Miehen peleistä kenties tunnetuin on yhteistä tarinankerrontaa tarjoileva Fiasco, mutta henkilökohtaisesti arvostan enemmän Diana Jones -palkinnon saanutta Grey Ranks -peliä, jossa pelataan Puolan kansannousussa vuonna 1944 henkensä alttiiksi laittavia partiolaisia. Morningstarilla on viehtymys tällaisiin vakaviin mutta vähän tunnettuihin historiallisiin aiheisiin, mitä edustaa myös hänen uusin pelinsä Night Witches. Siinä huomio on venäläisissä naissotilaissa, jotka lensivät pommikoneita toisen maailmansodan aikana.

Morningstar on oivallinen valinta kunniavieraaksi myös sikäli, että hän on viime vuosina kallistanut korvaansa pohjoismaiselle larppitraditiolle (Nordic larp), poiminut jeep-formista parhaat palat ja sekoittanut näitä omaan pelisuunnitteluunsa. Tällainen pelikulttuurien rajojen ylittäminen johtaa tavallisesti varsin hedelmällisiin tuloksiin ja auttaa näkemään itse kunkin pelitradition uudessa valossa. Kiinnostavia luentoja lienee siis horisontissa.

Lue lisää Ropeconin blogin tiedotteesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: