Roolipelitiedotus

Yhteinen suomalaisen roolipeliskenen tiedotuskanava

Pelisääntöjä

Eero Tuovinen 29.8.2009
Muokattu 14.6.2010

Nämä ovat sellaisia yleisiä ohjeita, joita lisäilemme jos niille tulee tarvetta.

  • Kirjoitusoikeudet tänne saa ihan rekisteröimällä WordPress.com-käyttäjätilin ja pyytämällä. Olen ajatellut, että kirjoittaisimme tätä sellaisella tusinan suomalaisen pelisuunnittelijan ja tapahtumajärjestäjän tms. aktiivin porukalla, mutta katsotaan nyt miten homma lähtee kehittymään.
  • Kirjoitamme aikasidonnaisen sisällön blogiviesteiksi, pysyvämmän taas pysyviksi sivuiksi. Kategorisoimme ja tagitamme viestit siististi ja yhdenmukaisesti, niin että kokonaisvaikutelma on käytettävä ja miellyttävä. Kokonaistavoitteena ei ole wikimäinen jatkuvasti kehittyvä sisältö, vaan ennemminkin julkaistessa valmis, mutta sisällöllisesti yksinkertainen kokonaisuus. Eli kirjoitetaan ennemmin selkeästi ja lyhyesti kuin keskeneräisesti.
  • Emme sorhaa turhaan muiden tekstejä, emmekä pyri yhteiseen toimitukselliseen totuuteen. ”Tiedotus” ei ole markkinointia siinä mielessä, että se perustuisi valheisiin, mutta se ei myöskään ole uutisointia siinä mielessä, että meillä olisi päätoimittaja varmistamassa yhteistä linjaa. Tämä on ”yhteinen tiedotuskanava”, joten ihanne on, että voimme kaikki käyttää sitä oman, yhteistä aihetta koskevan tiedotuksemme välineenä.
  • Vaikka emme siis sorhaa muiden tekstejä, voimme kyllä korjata tekstiä ja parantaa sitä siinä hengessä, missä se on kirjoitettu. Tämä koskee lähinnä staattisia sivuja, yksittäisiä blogiviestejä tuskin hyödyttää korjailla pahemmin.

Joitakin vähäisempiä käytännön nippeleitä:

  • Ei sallita kommentteja yksittäisillä sivuilla, vaan ainoastaan blogi-viesteissä. ”Sivut” ovat tässä WordPress-paradigmassa pysyvämpää sisältöä, johon kirjoitetut kommentit eivät ole oikeassa ajallisessa yhteydessään. ”Viestit” taas ovat aikaan sidottuja, niissä joutaa keskustelemaan.
  • Jos lisäät jotain kiinnostavaa sisältöä sivuille, niin asiasta kannattaa kirjoittaa myös viesti. Blogin ympärille rakentuvan sivuston idea on pitkälti se, että blogin viestintää seuraamalla voi seurata myös sivuston kehittymistä. Kukaan ei siis välttämättä huomaa lisäystäsi ilman, että viestität siitä.
  • Blogi-viestit pitävät automaattisesti lukua kirjoittajastaan, mutta staattiset sivut eivät. (Tai siis pitävät kyllä, mutta sivujen tyylimääritys ei näytä tietoa missään) Niinpä lisää sivun yläkulmaan yhtenäisellä tyylillä kirjoittajan nimi ja päivämäärä, muiden sivujen mallin mukaan. Tämän alle voi sitten lisätä mitä muuta tietoa pitää saada näkyviin, esim. viimeisin päivityspäivämäärä tai jos tekstiin on osallistunut useampi kirjoittaja jne., normaalin hyvän tavan mukaan.
  • Tehdään kaikista käyttäjistä pääsääntöisesti ”editor”-oikeuksilla varustettuja, eli kaikki saavat sorkkia toistensa tekstejä, kategoriajärjestelmää ja muuta sisältöä. Tästä on lähinnä hyötyä yleisen ylläpidon sujuvuuden kannalta, eikä suuremmin haittaa jos oletamme että tunnemme kaikki kumminkin toisemme ja osaamme leikkiä yhteisellä hiekkalaatikolla. Jos joku tuntematon kaveri haluaa mukaan, niin pannaan sille ”author”-rooli ja naureskellaan sen selän takana sitten.
Mainokset
%d bloggers like this: