Tällä kertaa Facebookissa on pohdittu mm. peliin osallistujien valikoimista ja pelipaikan proppaamista. Listaan samalla myös kiinnostavia viimeaikaisia blogauksia.
Facebookin keskustelua
Kuten kuvitella saattaa, eniten kommentteja keräävät ne aloitukset, joihin on helppo vastata lyhyesti ja omien kokemustensa perusteella. Varsinaisesta keskustelusta ei siis ole kysymys, vaan pikemminkin eräänlaisesta kyselyyn vastaamisesta. Se ei kuitenkaan tee näistä keskusteluista tarpeettomia: harrastajien erilaiset ratkaisut omaan ongelmaan voivat auttaa löytämään sen itselle sopivan toimintatavan ja samalla omia näkemyksiään voi peilata toisten harrastajien mielipiteisiin.
Ketjut ovat edelliskuun tapaan aikajärjestyksessä vanhimmasta alkaen ja mukaan ovat päässeet ne ketjut, joissa on vähintään 25 vastausta.
Blogaajien näkemyksiä
Helmikuulle näkyy sattuneen useampikin viime vuonna ilmestyneen kotimaisen roolipelin arvio. Joni Heinonen käsitteli Yes, Sir! -peliä Ropetuvan uusimmassa jaksossa ja itsekin kirjoitin siitä arvion blogiini. Arttu ja Karoliina Korppoo puolestaan arvioivat Tšernobyl, rakastettuni -pelin Lokin artikkelissa.
James Raggi puolustautuu blogissaan David Hillin syytöksiä vastaan. Kyse on siitä, kenen kanssa erilaiset OSR-skenen tyypit suostuvat tekemään yhteistyötä. Keskustelua ei siis käydä siitä, missä menevät hyväksyttävän pelimateriaalin julkaisun rajat, vaan siitä, että osa kansainvälisen ropeskenen aktiiveista vaatii tiettyjen pelintekijöiden boikotoimista ja järjestelmällistä ulossulkemista. Ei-toivottujen henkilöiden kanssa yhteistyöhön suostuvat tai muutoin heihin suopeasti suhtautuvat joutuvat saman leiman alle. Tämänkaltaista soppaa on keitelty OSR-skenessä jo useamman vuoden ajan, joten mistään uudesta ilmiöstä tässä Raggin blogauksessa ei siis ole kyse. Nyt se vain sattui näyttäytymään kotimaisessa blogosfäärissä.
Omista pelikokemuksista ja pelaamiseen liittyvistä ajatuksista löytyy pari kiintoisaa kirjoitusta. Niklas Nylund pohdiskeli Limun ropellukset -blogissaan pelimaailman vähittäistä muuttumista pelaajahahmojen ympärillä ja heistä riippumatta. Sonja Pöllänen puolestaan kertoi Solmukohdan teemojen innoittamana omista suurimmista mokistaan, mitä larpatessa on tullut tehtyä.
Tykkää tästä:
Tykkää Lataa...