Roolipelitiedotus

Yhteinen suomalaisen roolipeliskenen tiedotuskanava

Roolipelitiedotuksen päivityksiä

Kohentelin Roolipelitiedotusta taas vaihteeksi. Lisäsin Blogosfääriin pari uutta blogia; muutamia sellaisia, jotka ovat uudelleen muuttuneet aktiivisiksi ja jokusen sellaisen, joita siellä ei ole aikaisemmin ollutkaan. Listalta löytyy nyt 35 kotimaista roolipeliblogia. Edelleen saa ilmoitella, jos joku hyvä blogi sieltä vielä puuttuu.

Etusivun osalta puolestaan päätin poistaa pystyynkuolleiden Roolipelimedioiden kategorian ja laittaa sen tilalle ”Muut genreharrastukset”. Perinteisesti kun roolipelaajat ovat harrastaneet myös muuta epäelektronista pelaamista. Olisin mieluusti laittanut myös jonkin linkin keräilykorttipeleihin ja foorumiroolipelaamiseen, mutta näitä harrastusaloja heikosti tuntevana en äkkipäätä löytänyt mitään erityisen hyvää ja kattavaa linkkiä. Saa kertoa jos tiedät.

Isoimpana lisäyksenä listasin 18 roolipeliyhdistystä eri puolilta Suomea omalle sivulleen. Ajatuksena on auttaa peliseuran löytämisessä, jota pidän roolipelaamisen edistämisen kannalta keskeisenä haasteena. Tämä tuskin ratkaisee ongelmaa, mutta onpahan yksi askel oikeaan suuntaan. Kuten edellisissä kohdissa, tässäkin saa sanoa, jos olen epähuomiossa jättänyt pois jonkin uusille harrastajille avoimen ja aktiivisen roolipeliyhdistyksen.

Advertisement

6 responses to “Roolipelitiedotuksen päivityksiä

 1. Tommi Brander 26.10.2012 15:40

  Korjasin Jyväskylän tilannetta: Maahinkainen ei tietääkseni järjestä pöytäroolipelaamista, vaan ainakin Kortepohjan maanantairopet pyörivät Kortepohjan vapaa-aikatoimikunnan (eli ylioppilaskunnan) alaisuudessa.

 2. V 26.10.2012 16:26

  Saisko tämän:
  ”Skenevoimin perusteuttu roolipelitiedotus, josta ehkä kasvaa jonkinlainen kotimaisen skenen verkkolehti. Avoin kaikille kirjoittajille.”

  Päivitettyä täksi
  ”Roolipeliaiheinen verkkolehti sekä lifestyleblogi. Vakiokirjoittajien lisäksi avoin myös muiden halukkaiden teksteille.”

  😉

  • Sami Koponen 26.10.2012 17:29

   Ilman muuta. Tein nuo blogien kuvaukset tosiaan aika summittaisesti kutakin blogia silmäilemällä, joten kuvaukset saattavat joskus mennä huti. Hyvä kun korjauksia tulee!

 3. Wizzu 26.10.2012 18:38

  Tuohon genreharrastukset-osioon voisi lisätä pääkaupunkiseudun strategiapelaajien yhdistyksen Nopat ja Taktiikka Ry.
  Kotisivujen osoite on http://www.nopat.fi

  (uusintayritys, kun edellinen kommentti katosi jonnekin)

  • Sami Koponen 28.10.2012 02:57

   Ajatukseni oli, että ”Muihin genreharrastukset” -listaan tulisi linkkejä koko maan laajuista toimintaa tarjoaviin verkkosivustoihin. Mutta kun kerran tarjoatte linkitystä, niin en minä aja teitä pois.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: