Roolipelitiedotus

Yhteinen suomalaisen roolipeliskenen tiedotuskanava

Tervehdys uusille lukijoille

Vuosittainen Tracon-pelitapahtuma kolkuttelee taas ovella ja tuttuun tapaan tarkoituksena on sielläkin mainostaa Roolipelitiedotuksen olemassaoloa yhtenä kotimaisen roolipeliharrastuksen solmukohtana. Niinpä on syytä laatia tännekin pieni selonteko siitä, mikä Roolipelitiedotus on.

Roolipelitiedotus on roolipeliharrastajien avointa tiedonvälitystä toisille harrastajille. Mitään firmaa tai yhdistystä taustalla ei siis häärää, ainoastaan tiedotusvälineestä kiinnostuneita tyyppejä. Käytännössä yhteisöllisyys on jäänyt harmillisen vähällä ja tiedottamisesta on huolehtinut pääasiassa Sami Koponen, jonka painotukset ja näkemykset sitten vaikuttavat sen verran kuin vaikuttavat.

Nähdäkseni Roolipelitiedotuksen tärkein tehtävä ei kuitenkaan ole toimia uutispalveluna, vaan solmukohtana tai skenen tiekarttana. Etusivun oikean laidan Ajankohtaista-palstalta löytyy tapahtumakalenteri ja linkit sekä keskustelufoorumeille ja pelikauppoihin. Sieltä vain kontaktiin roolipelien ja roolipelaajien kanssa.

Olen myös nähnyt vaivaa laatiakseni jonkinlaiset selonteot roolipelaamisesta noin ylipäänsä (linkki) sekä roolipeliharrastuksen aloittamisesta (linkki). Kannattaa myös katsastaa lyhyet esittelyt sisältävä listaukseni suomalaisista roolipeleistä, joka auttaa sopivan pelin löytämisessä.

Tervetuloa mukaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: