Roolipelitiedotus

Yhteinen suomalaisen roolipeliskenen tiedotuskanava

Blogosfäärin päivittelyä

Päätin tässä iltani ratoksi tuoda Blogosfääriä hieman lähemmäksi nykytilannetta. Merkitsin pitkään päivittämättä olleita blogeja lopetetuiksi, korjasin muutamien kuvauksia ja tulipa sinne lisättyä muutama uusikin blogi. Kotimaisia roolipeliblogeja on tällä hetkellä yli 30, jos laskuni pitävät paikkansa.

Unohtuiko joku pois? Onko siellä jostain väärää tietoa? Kerrohan, niin täydennetään ja korjataan.

7 responses to “Blogosfäärin päivittelyä

 1. Nuurori 20.07.2011 20:20

  Ite lajittelisin noi blogit muute omiin ryhmiinsä enkä aakkosjärjestyksessä, koska nyt se on vähän sekava ja muutenkin aakkostaminen tuntuu tässä yhteydessä melko epärelevantilta.

  Lisäks mua kiinnostas tietää mitkä on ne (aktiiviset) blogit, jotka ei päivity blogifeediin (koska muuten käytännössä blogeja tulee seuratta sitäkautta).

  Mut siis muuten kiva 🙂

 2. Sami Koponen 20.07.2011 22:49

  Minkälaisiin ryhmiin? Nythän ne on eroteltu lähinnä kielen mukaan, projektiblogit sitten erikseen. Blogimerkinnät tuppaavat olemaan aika monimuotoisia, joten niitä on vaikea laittaa tiettyjen otsikoiden alle. Edes projektiblogien eristäminen muista olisi vähän kyseenalaista, kun esimerkiksi Efemeroksessa on merkintöjä paljosta muusta kuin Efemeros-lehdistä. Aakkostaminen oli ainoa ratkaisu laittaa niitä ylipäänsä mihinkään järjestykseen, mutta hyviä ideoita otetaan vastaan ja saatetaan jopa toteuttaa (ellei sitten joku muu halua tarttua toimeen).

  Roolipelitiedotuksen oma blogisyöte on (taas) korjauksen tarpeessa. Sinne ei ole päivitetty noita uusimpia, eikä se ole tainnut viime päivinä selvitä noiden vanhojenkaan kanssa. Pitää hoitaa se ensin kuntoon ja ilmoitella sitten, että mitkä siihen eivät mene. Tällaisiahan on muuta, kuten mm. Vuorelan blogi, josta ei syötettä löydä.

 3. Nuurori 22.07.2011 03:53

  Vuorelan blogista mä nautinkin käsipelin avulla.

  Ryhmillä tarkotin siis ettei ne oo siinä samassa laarissa, vaan erittelet ne ihan omien alaotsikoittensa alle. Vähän niinkuin eri hedelmät eri koreihin, you know 😀

  Noista kategorioista niin aktiivisuuden jälkeen seuraavaksi olennaisin luokitteluperuste olisi varmaan kirjoitukseksen taso, mutta sitähän tuskin tullaan näkemään. Blogin aihepiiri olisi hyvä:Tyyliin pelipäiväkirjat erikseen ja teoretisointi erikseen. Ite skippaan in-game pelipäiväkirjat lähes säännönmukaisesti, niitä on mun mielestä tylsä lukea. Sen sijaan pelikuvauksia luen mielellään, jotka on usein pelipäiväkirjojen yhteydessä ”pelinjohtajan mietteinä”. Mutta niin siinäkin kiinnostaa oikeasti vain sen tuoreimman kirjoituksen sisältö, tai oikeastaan tässä tapauksessa kiinnostaa siis se, kiinnostaako se sisältö, jotta sitä jaksaisi lukea. Blogit kuitenkin sisältää vaihtelevaa kamaa, joten pitänee tyytyä jonkinlaiseen karkean ylimalkaiseen jakoon.

  Ehkä se kirjoituskieli on kans ihan hyvä luokitteluperuste.

  Mut tärkeintä olis saada kuolleet blogit pois sieltä seasta, pois tieltä johonkin blogoseulemiin.

  • Sami Koponen 24.07.2011 12:18

   ”Blogit kuitenkin sisältää vaihtelevaa kamaa, joten pitänee tyytyä jonkinlaiseen karkean ylimalkaiseen jakoon. Ehkä se kirjoituskieli on kans ihan hyvä luokitteluperuste.”

   Tämähän se on se luokittelun ongelma. Aika harva blogeista sisältää yksipuolisesti vain tietynlaista sisältöä, ja vaikka sisältäisikin sitä juuri nyt, niin ei sisällä välttämättä enää puolen vuoden kuluttua.

   Tuo kirjoituskieli on näin jälkikäteen miettien aika härö luokitteluperuste, mutta kai siinä oli johtavana ajatuksena tukea uusia asianharrastajia. Voi tuntua mielekkäämmältä aloittaa blogimaailmaan tutustuminen omalla äidinkielellään. Näin jälkikäteen tulee sitten vain seurattua aiempia tekoja (kunnes tulee sellainen isompi remonttivimma).

 4. Eero Tuovinen 23.07.2011 11:35

  ”Blogoseulumi” kutkuttaa kielikorvaani.

 5. Sami Koponen 24.07.2011 13:13

  ”Mut tärkeintä olis saada kuolleet blogit pois sieltä seasta, pois tieltä johonkin blogoseulemiin.”

  Niiden siirtäminen omaksi ryhmäksi ei ollutkaan niin helppoa kuin kuulin. Tein nyt tähän hätään paikkaratkaisun, eli siirsin sellaiset blogit, joita ei ole yli vuoteen päivitetty, listan alimmaisiksi. Sekin uskoakseni jo helpottaa blogosfäärissä surffaamista. Ajan kanssa koitetaan saada jotain näyttävämpää aikaan.

 6. Tommi Brander 16.08.2011 13:54

  Lisäsin Punatikan klaanin saagan.

  Oletko Sami html-näkymässä blogeja sinne lisännyt vai käyttänyt jotain ovelaa työkalua?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: