Roolipelitiedotus

Yhteinen suomalaisen roolipeliskenen tiedotuskanava

Palkittuja roolipelejä

Kesä kuumenee, mikä tarkoittaa myös roolipelien palkitsemisseremonioiden lähestymisestä. Origins-palkinnot on juuri jaettu, Diana Jones Awardit odottavat vuoroaan elokuulle. Dresden Files RPG aloitti vahvasti.

Pelimyyjien suosikit

Origins-palkintoja jaetaan lukuisissa eri kategorioissa, aina roolipelituotteista lautapeleihin asti. Voittajat valitaan raadin esikarsinnan jälkeen pelien jälleenmyyjille suunnatussa GAMA Trade Show -tapahtumassa yleisöäänestyksellä.

Roolipelituotteiden puolella Jim Butcherin romaanien roolipeliversio FATE-sääntöille käännettynä oli kovaa valuuttaa. Jo aiemmin myyntimenestykseksi osoittautunut Dresden Files RPG vei Origins-palkinnot sekä parhaasta roolipelistä että parhaasta lisäosasta (Dresden Files: Our World). Kaikki ehdokkaat ja voittajat löydät tästä Critical Hits -sivuston uutisesta.

Parasta pelialalla

Diana Jones Awardit jakaa salattu tuomaristo. Ajatuksena on, että pelivalmistajat tai fanit eivät pääsisi vaikuttamaan valintaan. Verkkosivujen mukaan tarkoituksena ei myöskään ole kiinnittää huomiota pelien myyntimenestykseen tai muuhun suosioon, vaan osoittaa jokin sellainen pelituote, joka on ”yhdistelmä saavutusta, innovaatiota ja peliharrastuksen edistämistä”. Kisassa ovat perinteisesti pärjänneet myös monet valtavirralle tuntemattomat pelit, mikä on tehnyt siitä itselleni merkittävimmän palkintokisan.

Tänä vuonna Diana Jones Awardista kamppailevat roolipelien osalta jo edellä mainittu Dresden Files RPG, Jason Morningstarin Fiasco ja Luke Crane & Jared Sorensen -tiimin Freemarket.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: