Roolipelitiedotus

Yhteinen suomalaisen roolipeliskenen tiedotuskanava

Kaupunkilarppi Helsingin ydinkeskustassa

Helsingissä Lasipalatsin aukiolla järjestetään 5.-7.8.2011 Euroopan turvapaikkapolitiikkaan pureutuva kaupunkiliveroolipeli Dublin2. Pelaajahaku turvapaikanhakijoiden, rajavartijoden ja vastaanottokeskuksen työntekijöiden rooleihin on täydessä käynnissä.

Etelä-eurooppalaiseen leiriin saapuu ihmisiä maitse Aasiasta Turkin kautta sekä venein ympäri Afrikkaa. Uuvuttavan matkan jälkeen siirtolaisten matkanteko on pysähtyy aukiolle jota eurooppalainen rajavartiosto Frontex vartioi. Tästä eteenpäin selviämiseen on kerättävä rahat, luotava suhteet ja keksittävä keinot etenemiseen.

Haastavassa reality-pelissä yöpyminen Helsingin keskustassa tapahtuu ”in game” ja kaupunkilaisiin on mahdollista ottaa kontaktia. Hahmoja taustoittavat turvapaikanhakijoiden kirjoittamat tarinat. Peli esittää ihmisten liikkumisen EU-maasta toiseen pelilautana toimivan viitteellisen kartan avulla ja näkyviksi tulevat pakolaisuuteen liittyvät ilmiöt kuten salakuljetus, paperittomuus ja harmaa talous. Roolihahmojen motiivit ja toiminta valottavat yksittäisiä ihmiskohtaloita.

Tapahtuman suunnittelusta vastaavat taiteilijat Johanna Raekallio, JP Kaljonen ja Haidi Motola. Peli on osa Kiasma-teatterin URB11-kaupunkikulttuurifestivaalin ohjelmistoa.

Osallistumisesta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Raekallioon (jraeka (at) gmail (piste) com). Lisätietoa Dublin2-larpista löytyy sen omalta verkkosivulta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: