Roolipelitiedotus

Yhteinen suomalaisen roolipeliskenen tiedotuskanava

Fantsusta PDF kaupan päälle

Fantasiapelit kertoo ajankohtaista-palstallaan (9.6.2010), että Evil Hat Productions tai Pelgrane Press -firmojen tuotteiden ostaja saa ladata kassalta myös pelin PDF-version.

Vaikka Fantsun lehdistötiedote kertoo tämän olevan ainakin aluksi mahdollista vain Helsingin liikkeessä ja oman tallennusvälineen mukanakuljettaminen viittaa siihen, että postimyynnin kannalta tämä ei onnistu, niin veto on silti kiinnostava.

Majatalo-foorumin ketjussa Ropeskenen (perusteeton?) kaupallisuus on sivuttu PDF-levitystä ja moni tuntuu arvostavan enemmän kirjaa kuin bittijonoa, kun näiden välillä pitää tehdä valinta. Mahdollisuus saada ostaessa molemmat on kuitenkin mainio, sillä olen itse kokenut PDF:n varsin käteväksi, kun sääntökirjaa pitää levittää kavereille tai kun siitä pitää printtailla erinäisiä sivuja. Myös hakutoiminnot ovat PDF:n kohdalla huomattavasti näppärämmät kuin perinteisessä ”paperisessa käyttöliittymässä”. Näin kesälaitumille muuttaneena on myös todettava, että taskussa kulkevaa USB-tikkua on huomattavasti mukavampi siirtää paikasta toiseen kuin paria hyllymetrillistä painotuotteita.

Fantsun veto on kiinnostava myös tulevaisuuden kannalta. Kauanko menee, ennen kuin peleistä voi hankkia pelkän PDF-version suoraan sähköpostiin (ilman ulkomaalaisten firmojen ja luottokorttien kanssa säätämistä)? Herättääkö tarjonta laajemmankin kysynnän PDF-versioille? Itse uskon PDF-versioiden käytön yleistyvän samaa tahtia erilaisten lukijalaitteiden yleistymisen kanssa, millä puolestaan voi olla kiinnostavia vaikutuksia julkaisukulttuuriin.

One response to “Fantsusta PDF kaupan päälle

  1. sukka 20.06.2010 16:38

    Tämähän on varsin mainiota. Mietinkin jo että pitääkä tässä tilata Dresden Files ulkomailta että saisi tuon PDF-version mukaan. Helsinkiin raahautuminen on sitten toinen asia, mutta eiköhän sinne keksi muutakin menoa.

    Tosi hienoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: