Roolipelitiedotus

Yhteinen suomalaisen roolipeliskenen tiedotuskanava

Zombeja! Ovella! loppuunmyyty

Kuulin tuossa juuri varastoamme hoitavalta pikkuveljeltäni Jarilta, että vuonna 2007 julkaisemamme suomenkielinen laitos zombipelistäni on on sitten viimein loppuunmyyty. Kyseessä oli noin sadan kappaleen käsityöerä, jonka värkkäilimme Jarin kanssa kokeiluluontoisesti ennen seuraavana vuonna tekemäämme isompaa englanninkielistä laitosta. Viimeinen kappale peliä meni tiettävästi Tyrmän kirjastoon. Valtaosa painoksesta myytiin ensimmäisenä vuonna julkaisun jälkeen, pari seuraavaa vuotta meni yksittäiskappaleita tiputellen; voisi varmaankin ajatella, että tämän sorttiselle erikoisemmalle taidekäsityöpelillä se sadan kappaleen painos on ihan sopiva näin Suomessa.

Vuonna 2008 julkaisemaamme englanninkielistä versiota pelistä on vielä jäljellä sellainen viitisensataa, eli palttiarallaa puolet tuhannen kappaleen painoksesta on myyty tässä vaiheessa peliä. Pitäisi varmaankin kehittää vähän jotain markkinoinnin poikasta euro- ja amerikkalaisille markkinoille, että saisi nuo loputkin liikahtamaan vähän rivakammin. Pelillä on hyvä maine ja se saa positiivisia arvioita mediassa, mutta en ole varsinaisesti tehnyt mitään sen markkinoimiseksi tavallisen Internet-läsnäoloni lisäksi. Jos olisi aikaa ja viitsimystä, siitähän se on kiinni.

Tähän roolipeliasiaan ehdin ylipäätään varmaankin paneutumaan taas enemmän heinäkuusta eteenpäin, kun saan tämän par’aikaa käsillä olevan Tuovisten sukuseuran sukututkimuksen pois käsistäni. Mennyt koko kevät tätä värkätessä.

2 responses to “Zombeja! Ovella! loppuunmyyty

  1. Antti Lax 15.06.2010 17:58

    Oman Z!O!-pelini nappasin Levelsistä mukaan, ja sekin taisi olla yksi niistä viimeisimmistä. Sitä ennen oli jo pitkään ollut puhetta että pitäisi hankkia peli, mutta ei vaan saanut aikaiseksi. Sama juttu oli Kätyrin Osan kanssa ja kuinkas sitten kävikään: jäi peli saamatta.

  2. Eero Tuovinen 15.06.2010 18:30

    Tämä käyttäjäkertomus siis opiksi muillekin: kotimaiset pelit kannattaa hakea omaan hyllyyn hyvissä ajoin eikä jäädä odottelemaan. Ei ole ihan niin vireää puuhaa taloudellisesti, että uusintapainokset kiinnostaisivat kun voi puskea kohti uusiakin projekteja.

    Tuo Levels tosin muistutti mieleeni, että se on kympistä veto ettei Jari ole vielä purkanut Levelsin jäljiltä con-laukkua. Kun kysyin asiasta, niin eikös vain olekin vielä koskemattomana se laukku. Satun tietämään, että siellä on vielä jotain neljä kappaletta zombia, joten tämä jäi nyt vähän uutisankaksi tämä tiedote. En kyllä viitsi panna zombia takaisin tuonne verkkosivuille kun asioikseni poistin, Jari myyköön nuo sitten Traconissa nuo viimeiset, tai jotain. Jos joku vielä haluaa pelin, niin kannattaa panna postia kun näitä vielä saa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: